Startsida

Mitt förlag

Ronny Mikael

Bokomslag

Dikter ur boken

Mer om mig

Livsfilosofi

RK/HV

Massagemetoder

Kuriosa

Lästips

Goda råd

Nyttiga länkar

1999 utbildade jag mig till diplomerad massageterapeut på Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm. Nu har jag ett företag som heter Nära Till Hands.

I många år har jag hjälpt människor att se möjligheter, hitta sig själva och en väg som fullvärdiga samhällsmedborgare. Tyvärr har jag också mött många människor som mått dåligt i så många år att det har fått allvarliga sättningar i kroppen. Människor som redan i 35-års åldern har fått värkbrutna kroppar och av doktorn fått höra att deras kroppar har förslitningsskador som inte går att åtgärda. Hur ska man kunna hjälpa dessa människor till meningsfulla sysslor som återger dem människovärdet? Oavsett talanger och potential kan de inte förverkliga dessa eftersom värk och långvarig söndring i kroppen sätter stopp för mycket. Länge hade jag därför en dröm att utbilda mig till massör eller liknande så att jag kunde hjälpa även dessa människor en bit på vägen.

1999 fick jag ekonomiska möjligheter till detta. Ödet förde mig till Axelsons gymnastiska institut och utbildningen till diplomerad massageterapeut. Många undrar vilken skillnad det är mellan massör och massageterapeut. Dels lär man sig flera behandlingstekniker och dels läser man en fördjupning i anatomi och fysiologi samt om olika sjukdomstillstånd och skador av olika slag.

Utbildningarna till massör och massageterapeut kan se lite olika ut på olika skolor. Klicka på knappen med "Massagemetoder" om du vill läsa mer om de tekniker som en diplomerad massageterapeut vid Axelsons behärskar.

När du ska beställa tid hos en kroppsterapeut, försäkra dig om att han/hon har en adekvat utbildning. Det finns tyvärr många som kallar sig massör, akupunktör eller liknande efter en helg- eller veckokurs. Likaså ska du försäkra dig om att kroppsterapeuten är ansluten till ett yrkesförbund samt är ansvarsförsäkrad. Det finns tyvärr kroppsterapeuter som är varken det ena eller det andra.

Det finns numera ett forum för kroppsterapeuter som jag kan rekommendera att man besöker. Även den som själv inte utövar någon kroppsterapi kan hitta mycket matnyttigt där: worldmassageforum.com

Ansvarig för denna sida:
Monica Petersson


Sidan blev redigerad
2008-02-06

 

Synpunkter? Skicka e-post till:
monica@livetsunder.se