Startsida

Ronny Mikael

Bokomslag

Dikter ur boken

Mer om mig

Livsfilosofi

RK/HV

Nära Till Hands

Massagemetoder

Kuriosa

Lästips

Goda råd

Nyttiga länkar

 

Du har kommit till Förlag Livets Under!

Det är verkligen ett enmansföretag. Kanske är det också ett enboksföretag. Varför i hela fridens namn registrerar man överhuvudtaget ett eget förlag när det finns så många redan som kan ge ut en bok man skrivit?! För mig var det självklart att ge ut boken i eget förlag. Jag har skickat runt mitt manus till flera större förlag, samt några halvstora och några riktigt små. Jag fick massor av bra kritik men ingen vågade ge ut boken. Motiveringen var att det är ett tungt ämne, och tunga ämnen lockar inte om det inte är ett känt namn. Så här skrev några av förlagen till mig i samband med refuseringen av mitt manus:

Ett förlag skrev: "Det är få texter som kommer in till oss som gör ett sådant starkt intryck som din. Vi fann den mycket gripande och du förmedlar mycket väl den känsla av vanmakt man som förälder känner när man inte har möjlighet att hjälpa sitt barn." Ett annat förlag uttryckte att "det är en bitvis gripande och hjärtskärande berättelse om kärleken mellan två människor, samhällets oförmåga att hjälpa svårt psykiskt sjuka och den hopplöshet som alltmer griper omkring sig så att slutet, hur smärtsamt det än är för de närstående, ändå också bär med sig en lättnad över att ingen längre behöver lida". Redaktören på ett tredje förlag skrev: "Jag blev väldigt berörd. Boken är välskriven och väldisponerad. Du lyckas skildra vad du och din son har genomlevt med stark inlevelse utan att för den skull bli allt för personlig, vilket kan vara väldigt svårt när man skriver om självupplevda händelser".

Bokens titel är "Din värld är inte min värld" vilket är en rad ur två av dikterna som jag skrev till min son. Så upplevde vi det också. Min son kände ett utanförskap redan som liten, då han kände sig "annorlunda" mot alla andra. Han jämförde sig med andra och kunde se att hans inre känsloliv fungerade på ett helt annorlunda sätt än hos alla andra. Han jämförde sig med mig och hade svårt att hitta likheter i hur vi fungerade och hanterade situationer och oss själva. Han hade ett inre känslokaos som ingen annan nådde in i, kanske inte ens han själv. När han var elva år provade han hasch. För första gången upplevde han ett tillstånd han aldrig tidigare upplevt. Så bra hade han aldrig mått. Han kände ett lugn och en harmoni som han förstod att vi andra ofta hade kontakt med. Det var första gången som han någonsin fick tillträde till "vår" värld. Han ville dit igen. Han ville leva där med oss. Så blev det inte. Han fortsatte med amfetamin som också blev hans huvuddrog genom åren. Drogerna skapade bara ett större avstånd, mellan oss två och mellan honom och resten av världen. Drogernas värld är i sanning en värld där jag inte hör hemma, och en värld som är så hemsk att jag inte kan eller vill acceptera dess regler och normer. För mig var drogernas värld lika främmande som ett liv på en annan planet. Vi kom att leva i olika världar, och det var en sorg vi delade.
 

I juli 2006 gav jag ut min bok för första gången, i A5-format. Den fick ett fint gensvar, trots en del nybörjarfel. Jag fick förfrågningar från privatpersoner, från psykiatrin, svenska kyrkan och några bibliotek bland andra. I november 2006 berättade Åsa Moberg om min bok i Femina samt berättade även och visade upp boken i direktsändning i SVT24 och TV2. Jag fick också en förfrågan att berätta min historia på en temadag om suicid och sorg i mars 2007. Och det gjorde jag. Jag berättade om min son och vår kamp inför 625 personer. Det blev mycket uppskattat.

I februari 2007 tryckte jag upp en andra utgåva av min bok, "Din värld är inte min värld". Denna gång i pocketformat 110*178 mm, och naturligtvis med alla nybörjarfel åtgärdade. Dessutom är den kompletterad med min sons läkares intryck och reflexioner, samt ett avsnitt om de första två åren av sorg som har gått och hur jag har hanterat det. För mig är det viktigt att förmedla att man kan gå igenom så många år med oro och kamp för att sedan slutligen förlora allt man kämpat för och ändå leva vidare och kunna LEVA ETT GOTT LIV EFTERÅT. Jag behåller samma fina omslag som på den gamla boken men har tilldelat den nya ISBN-nummer:

ISBN-13: 978-91-976088-1-7 samt ISBN-10: 91-976088-1-5

På insidan i Dagens Nyheter 13 mars 2007 omnämndes den som lästips efter en avslutad artikelserie om att vara anhörig till psykiskt sjuka.
 
 
Vill du kunna låna boken kan du be ditt bibliotek att beställa den!
 
Glädjande nyhet!
Talboks- och punktskriftsbiblioteket, TPB, har beslutat att framställa en talbok av "Din värld är inte min värld". Det innebär att min bok även är tillgänglig för er som har läshandikapp. Talboken (i DAISY-format) finns nu på biblioteken. Jag är både hedrad och glad.
 

"Din värld är inte min värld" kan beställas genom mig. Priset är 159:- inklusive frakt (inom Sverige). Vill du veta mer om boken eller beställa skickar du bara ett mail till mig: monica@livetsunder.se  

Flera internetbokhandlar har också boken. Till exempel (priser med eller utan frakt):

 
 
CDON.com  (149:-)
 
MoreBok.se (146:-)
 
REOL (159:-)

Bokus (178:-)

Bokia  (164:-)

Bokrygg (159:-)

Mareld (150:-)

Kraft & Kultur (121:-)

 

Bokrondellen (endast för bokhandlare med flera, f-pris )

OBS! Ovanstående priser gällde i skrivande stund 090307. Med reservation för framtida förändringar hos respektive internetbokhandel.
 

 

VILL DU HJÄLPA MIG ATT SPRIDA BOKEN? DET KAN DU GÖRA GENOM ATT RECENSERA DEN EFTER ATT DU HAR LÄST DEN!

På följande sidor kan du recensera boken:

Bokrecension.se

Bokus.com

Internetbokhandeln.se

Sundbybergs Bokhandel

Billiga Böcker

Klicka på ovanstående länkar, och sök på titeln "Din värld är inte min värld", eller på ISBN-numret: 978-91-976088-1-7 (utan bindestreck).

Du kan förstås också bara berätta i vilket forum som helst vad du tyckte om boken.

Vill du/ni att jag kommer och berättar eller föreläser? Det gör jag gärna! Kontakta mig på nedanstående mailadress!

Ansvarig för denna sida:
Monica Petersson


Sidan blev redigerad
2009-03-07

 

Synpunkter? Skicka e-post till:
monica@livetsunder.se