Startsida

Mitt förlag

Ronny Mikael

Bokomslag

Dikter ur boken

Mer om mig

Livsfilosofi

RK/HV

Nära Till Hands

Kuriosa

Lästips

Goda råd

Nyttiga länkar

 

Klassisk massage. Detta är den mest välkända metoden, också känd utomlands som "Swedish massage". Faktum är att vår svenska massage är mycket uppskattad utomlands.

Muskulering. Muskulering innefattar longering, triggerpunktsbehandling och töjningar. Longering är massage av muskeln i sträckt läge i dess längdriktning. Töjningar är oerhört effektivt på stela och korta muskler.

Revolving. Denna massageteknik som utförs med olja är mycket djupverkande samtidigt som den är väldigt skonsam. Massagen utförs med relativt långsamma rörelser i muskelfibrernas längdriktning. Mycket lämplig för dem som har svår muskelvärk, fibromyalgi och liknande sjukdomar. Massagen är både skön och avslappnande.

Myofascial massage. En sorts bindvävsmassage (det finns flera olika sådana) utan olja. Genom långsamma rörelser eller tryck får massageterapeuten musklerna att slappna av. Metoden som går på djupet och löser upp gammal bindväv är skonsam och oerhört avslappnande.

Strain and counterstrain (SCS). En metod som syftar till att balansera upp musklerna. Massageterapeuten letar upp s k "tenderpoints" som indikerar att muskelfästena har dragit en led "ur balans".  Massageterapeuten positionerar sedan kroppen så att den spända muskeln slappnar av och därmed återställer balansen i muskelfästena kring leden. Ingen olja används och patienten kan ha kläderna på sig.

I en behandling använder jag de metoder som jag bedömer att patienten bäst behöver. Metoderna skiftar från behandling till behandling vartefter som patienten blir allt bättre.

Ansvarig för denna sida:
Monica Petersson


Sidan blev redigerad
2008-02-06

 

Synpunkter? Skicka e-post till:
monica@livetsunder.se