Startsida

Mitt förlag

Ronny Mikael

Dikter ur boken

Mer om mig

Livsfilosofi

RK/HV

Nära Till Hands

Massagemetoder

Kuriosa

Lästips

Goda råd

Nyttiga länkar

 

Så här ser bokens framsida ut:

Konstnären som har gjort omslaget heter Veronica Knutsson. Hon är klassiskt skolad sångerska med en underbar och magisk röst som går rätt in i hela ens själ. Hon är också en fantastisk artist med en makalös utstrålning på scen!
 
Följ länken så får ni ett smakprov på hennes fantastiska röst. Det är tyvärr ett avbrott mitt i inspelningen, men avnjutbart ändå så det kramar om hjärtat:

Vill du beställa boken? Skicka ett mail till mig: monica@livetsunder.se

 
 

Glädjande nyhet!
Talboks- och punktskriftsbiblioteket, TPB, har beslutat att framställa en talbok av "Din värld är inte min värld". Det innebär att min bok även är tillgänglig för er som har läshandikapp. Talboken (i DAISY-format) finns nu på biblioteken. Jag är både hedrad och glad.
 
 
Har du läst boken redan? Då kan du bland annat recensera den på följande sidor:

Bokrecension.se

Bokus.com

Internetbokhandeln.se

Klicka på ovanstående länkar, och sök på titeln "Din värld är inte min värld", eller på ISBN-numret: 978-91-976088-1-7 (utan bindestreck).

Genom att recensera min bok på nätet hjälper du mig att sprida den.

Här nedan kan du läsa lite mer om vad boken handlar om:

"Din värld är inte min värld" handlar om min sons kamp mot sig själv och i livet. Han var självdestruktiv redan som barn och levde livet med en nyfikenhet och hyperaktivitet som var svår att tillfredsställa och bromsa. Han hade alla möjligheter att bli precis vad han ville, kapaciteten fanns, men han raserade alltid det han byggt upp, strax innan han nådde mållinjen. Efter att ha provat hasch när han var 11 år började han med amfetamin vid 12-13 års ålder. Amfetaminet fick honom att känna sig "vanlig", som han uttryckte det. Han kände att han kunde gå på ett lägre varvtal, men efter flera års bruk gick han in i psykoser, med vanföreställningar, röster i huvudet och paranoia.

Boken handlar också om våra möten med omsorgs-Sverige och den svenska psykvården, vilken vi mötte under hans sista levnadsår. Tredje kapitlet baseras på mina daganteckningar som jag gjorde under tiden han var inskriven på psykiatrisk klinik. I tredje kapitlet återger även min sons läkare med egna ord sina intryck och reflexioner.

Slutligen handlar det om mig som mamma och hur jag har tänkt, känt, oroats och kämpat genom åren. Som en röd tråd genom boken speglas också vår relation till varandra, genom dikterna och genom mina reflexioner.
 
De som läst boken säger att den är svår att lägga ifrån sig. Många känner igen sig, dels i föräldrarollen och dels de som själva har ett neuropsykiatriskt funktionshinder och/eller missbruksbakgrund. Många säger att boken har hjälpt dem mycket. Det är jag glad för. Boken har också använts i utbildningssammanhang. Det är jag ännu gladare för. Då har boken verkligen hittat hem.

Ansvarig för denna sida:
Monica Petersson


Sidan blev redigerad
2010-03-15

 

Synpunkter? Skicka e-post till:
monica@livetsunder.se